Közérdekű információk

2020.03.11

Koronavírus járvány - Közérdekű Információk - Utasbiztosítás

A nemzetközi szinten kialakult koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elsődlegesen a WHO ajánlásait érdemes megfogadni, amelyekben többek közt a gyakori, alkoholos kézfertőtlenítés, a nyers vagy nem megfelelően hőkezelt állati termékek fogyasztásának tilalma, a lázas, köhögő beteg személyekkel való kontaktus kerülése szerepel.

További fontos információt kaphatunk a már lefoglalt utazásunkkal vagy a tervezett utazással kapcsolatban a kormány hivatalos oldalán


A külföldi utazásra kötött utasbiztosításokra vonatkozóan a járvány kapcsán az alábbi, minden Biztosítóra vonatkozó információkat szükséges figyelembe venni (egyéni-, üzleti-, bankkártya utasbiztosítás):

  • Az utasbiztosítás nem téríti azokat a káreseményeket, amelyek az utazás megkezdése előtt már "utazásra nem javasolt térség"-ben történik.
  • A már megkezdett utazások esetén az utasbiztosítás a bennük foglalt limithatárokig téríti az orvosi költségeket, hazaszállítás költségeit, valamint az egyéb károkat. Fontos, hogy ezeket azonnal be kell jelenteni a Biztosítók 24 órás segélyvonalán. Ennek telefonszámát a biztosítási kötvényen kiemelt helyen találhatjuk meg.
  • Ha már megvásároltunk egy későbbi utazáshoz a megfelelő biztosítást, azt az utazás napjáig bármikor írásban felmondhatjuk, a kifizetett összeget teljes egészében visszautalja a Biztosító.

Fontos, hogy a felmondást kézírással, aláírással fotózzuk le és ezt akár email-ben küldjük el a Biztosító részére.

A biztosítónak küldendő levél minimális tartalma:

Biztosító neve; Szerződő neve; Biztosítás azonosító száma;

Indoklás (pl.: "nem kívánom igénybe venni a ....kötvényszámú utasbiztosítást, kárbejelentéssel nem fogok élni"); A díj visszautalásának bankszámlaszáma; Aláírás és Dátum.

Reméljük, hogy fentiekben írt összefoglalónk hozzájárul az Ön jobb tájékoztatásához.

Forrás: https://www.infirisk.hu